onsdag 31. desember 2014

Noen av bøkene jeg husker jeg har lest i 2014

Nyttårsaften. Et helt år har gått, i full fart. Jeg tenker at det er på tide at jeg lager meg en liten oversikt over bøkene jeg har lest. Jeg hadde et mål om å lese masse fra bokhylla, men jeg mistenker at den største andelen bøker er noe jeg har kjøpt eller fått. Bunken med uleste bøker er nemlig fortsatt ganske stor.


I år har jeg ikke notert bøkene jeg har lest underveis, derfor er det også litt vanskelig å si nøyaktig hvilke bøker jeg har lest. Jeg glemmer lett, også boktitler. Men dette er noen jeg kommer på i farten (jeg skal forsøke å utfylle med flere titler etter hvert som jeg kommer på flere). Som sagt: Jeg vet jeg har lest mer enn dette. Riktignok har jeg ikke lest så mye som jeg pleier i år, jeg har hatt fullt opp med jobb, familie, livsstilsendring og ikke minst den nye malehobbyen min, men jeg vet jeg minst kan tredoble denne lista, i alle fall.Sandmannen – Lars Kepler
Et helt halvt år – Jojo Moyes
Heldigvis hadde jeg melka – Neil Gaiman
The Shining – Stephen King (ikke for første gang, så klart)
Doctor Sleep – Stephen King
Joyland – Stephen King
The Ocean at the end of the Lane – Neil Gaiman
Dodger – Terry Pratchett
Den 13. disippel – Tom Egeland

Farlig fortid –Tess Gerrtsen
Mørke dager Belinda Bauer
Bryllup og begravelser Jens  M. Johansson
Panserhjerte Jo Nesbø
M is for Magic av Neil Gaiman
Flukt
– Tana French 
Pride and Prejudice Jane Austen (ikke for første gang, så klart)
Evangeliet etter Pontus Pilatus – Eric-Emmanuel Schmitt
Å bake kaker i Kigali – Gaile Parkin

Svindel og multelikør  – Catharina Ingelman-Sundberg
Vindeltorn Tone Almhjell
Enders spill – Orson Scott CardHm... Jeg vet at jeg burde komme på flere navn, men jeg må rett og slett tenke litt på saken. Jeg syns jeg leste noe krim i påska og noe.. hm...  Jeg har i alle fall lært at det kan være lurt å notere hva jeg leser, hvis jeg vil ha oversikt over hva jeg har lest. Jeg er ingen tilhenger av forsetter, men det kan faktisk være et godt forsett for nyåret. :) Jeg har også lyst til å være miljøvennlig, og faktisk lese det jeg har, i stedet for å kjøpe. Jeg har også lyst til å bruke biblioteket mer. I år er det altså (nesten) full kjøpestopp. Hvis jeg imidlertid finner en latterlig billig bok som jeg bare MÅ ha, da kjøper jeg den. Jeg vet det kommer (har kommet?) en Koontz-bok (Saint Odd), og den kommer mannen min garantert til å kjøpe, så det får være et av unntakene i år. :D Bortsett fra dette har jeg ingen forsetter. Jeg leser det jeg har lyst til, når jeg har lyst.


Nå må jeg nesten begynne å forberede årets nyttårsfeiring. Senere skal jeg prøve å si noen ord om de bøkene som har stukket seg ut for meg dette året.

Jeg avslutter med noen bilder fra denne jula, som begynte så kaotisk, men som ble bra likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.