onsdag 27. august 2014

Juleplaner i august


Jeg må komme med en innrømmelse. Jeg er over gjennomsnittet glad i jula, og har allerede begynt på planene, tro det eller ei. Og så surrete som jeg kan være, er det kanskje lurt at jeg er så tidlig ute... Hehe, nei, det handler vel om at jeg syns det er koselig, og morsomt å planlegge hvordan vi kan gjøre jula kjekk for familien vår.
Det som er ekstra viktig for familien og meg akkurat i år, er det at vi er midt i et stort prosjekt - vi vil bli spreke og sunne. Mannen min og jeg er veldig overvektige, og det er et mirakel at ungene ikke har blitt det ennå. Derfor har vi bestemt oss for å spise naturlig, sunn mat, kutte ned på sukker og mel, og bli mer aktive. Og så langt har det gått fint, faktisk! Fra den 17. februar i år har vi endret livsstilen helt, og har tatt av flere kg. Jeg mistenker at dette prosjektet vårt kommer til å påvirke juleplanleggingen en del. Det vil bli langt mindre sukker i maten enn til vanlig, det er i alle fall sikkert.

Jula 2013, litt fra forberedelsene til julemiddagen, og kaoset etterpå...
 
Jula i fjor bar preg av at vi var store, syke, slitne og orket lite. Derfor ønsker jeg meg ei sprekere jul i år, for hele familien! Jeg ønsker meg også ei mindre stressa jul. De siste årene har jeg prøvd å bekymre meg mindre for hvordan jula ser ut, og fokusere mer på den gode julestemningen. Likevel har jeg lett for å stresse litt for mye. Derfor trenger jeg å huske på:


Ingenting varer evig, ingenting blir helt ferdig og ingenting skal være perfekt

Jeg er altså jakt på den store julefølelsen. Magien. For meg er den riktige gode julefølelsen fortsatt å stå opp om julaften og se hvordan juletreet stråler i den mørke, julepyntede stua. Når jeg står der, helt stille, og føler julefreden, da er det jul. Selv om jeg i realiteten ender opp med å snuble dødtrøtt etter skrålende unger inn i stua, der TV-en blir slått på, kalenderen blir åpnet og snart er det langt fra fredelig der inne. Vel, det er koselig, det også.


Når det gjelder planene, har jeg altså kommet et stykke på vei for å få ei fin jul, selv om jeg har mye igjen, så klart. Jeg har laget en juleplanlegger, har planlagt meny og aktiviteter og har handlet inn 31 av 48 pakker til ungenes aktivitetspakkekalender. Jeg har til og med tenkt litt på julegaver. Det er jo en grei begynnelse, er det ikke?

Syns dere det er for tidlig å snakke om jula? Sannsynligvis. Men av erfaring går disse månedene til jul så altfor fort, så da koser jeg meg heller litt tidlig med planer og drømmer om juletida.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.