mandag 11. august 2014

Jula starter om 135 dager og 3 timer

Visste du det? At jula starter om 135 dager og 3 timer? Og visste du at det er en hel bataljon mennesker, stort sett kvinner, som allerede har handlet alle julegavene og har ferdig laget fire julekalendere med pakker og har begynt på storvasken? Ja, det stemmer. Som mannen min påpeker, det er fortsatt sommer (jeg tenker alltid at det er høst i august), men enkelte tenker allerede på jula.
Jeg er slett ikke en av dem som har alt klart til jula allerede, men jeg har faktisk laget meg en juleplanlegger, og har begynt såvidt å planlegge noen småting. Men for å være helt ærlig, er jeg mer en wannabe enn en ekte juleentusiast. Det er nok slik at jeg hvert år sier at jeg skal ha gavene klare før desember, men aldri helt har fått det til. Ikke hittil, i alle fall! Og den siste julevasken skjer som regel natta til julaften, for å være helt ærlig. :D
Jula handler heldigvis ikke bare om husvask og julegaveshopping. For meg handler det litt om familie, om å kose seg sammen, og om å finne roen i galskapen. Litt sånn som dette:

Noe av det koseligste med jula er det å lage julepynt, lage gaver og glede seg, syns jeg. Jeg har jo sansen for å pusle og lage ting. Derfor bruker jeg litt tid på å tenke ut hva jeg kan lage i år. Og her er forumet hvor jeg fritt kan snakke om jula, ideene og tankene mine uten å gjøre folk rundt meg gale:
http://www.juleglede.net/forum/index.php
Ja, jeg vet, det er sprøtt. Det er bare noen få dager det er snakk om, hva er poenget med alt oppstyret? Samtidig er det likevel en magisk tid, i alle fall for meg. Jula minner oss på å være sammen, finne gode tradisjoner, være gode med hverandre og skape gode minner. Og jeg har lyst til at vi i familien vår skal få til ei sunnere, sprekere jul enn i fjor, men med like mye kos. Kanskje mer! Det er nok derfor jeg begynner å tenke på jula så tidlig, for jeg har lyst til å finne de gode løsningene for ei koselig, men også sunnere jul.
I jula i 2014 kommer vi til å:
- være mer aktive, gå på turer, leke ute i snøen
- gjøre mange kjekke juleaktiviteter sammen
- spise julekosemat uten sukker og mel
- sette av mer tid til julekos som julemusikk, julefilmer, julebøker og julepuslerier
Det er i alle fall målet mitt! :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.