torsdag 19. juni 2014

Inspirasjon

Jeg finner ikke helt ut hva jeg vil male for tida, så jeg leter litt blant bilder jeg liker. Bare så det er sagt, dette er et ganske tilfeldig utvalg, litt basert på at jeg har litt lyst til å male flere bilder med mennesker. Her er noen av bildene som inspirerte meg denne gangen (trykk på bildet, så kommer du til sida der jeg fant bildet):

Først et kjent bilde av Edward Hopper, jeg syns det er noe eget med bildene hans. Jeg likte stemningen i dette bildet, "Hotel Room", veldig godt, og lurer på om jeg kan male noe lignende. Altså, jeg har ingen planer om å kopiere, jeg syns bare det inspirerer.

http://tidsskriftet.no/image/2009/L09-19-Per-0914-01.jpgDette falt jeg også for, da jeg søkte etter malerier av mennesker. Det er et fantastisk bilde av Jennifer Anderson.

http://ggalleryslo.blogspot.no/2012/04/jennifer-anderson-scottland.html

Dette bildet, av Istvan (Etienne) Sandorfi, imponerer meg med lys, skygge og de billedtro detaljene.

http://4.bp.blogspot.com/-a8CGzJhOHJs/T-OgMS2zk1I/AAAAAAAAPTA/DMw_hWhU_lE/s1600/8d7ad30942bb13287a3874175337fa77.jpg

Dette også:


Intensiv googling har gjort at jeg har oppdaget kunstnere jeg ikke har hørt så mye om før. Jeg liker bildene til Kenneth Blom, de har et spesielt lys og spesiell stemning, og jeg liker måten han maler menneskene på. Her er ett av bildene jeg liker godt:

Kenneth Blom - Plage Keller

Her er et annet, det er så stilig hvordan han får fram øyeblikket på en så god måte. Og personene virker så frakoblet fra hverandre, jeg kommer ikke på noe bedre ord:

Kenneth Blom · De som ble tilbake · 2000 · 200 x 215 cm


Her nedenfor er det en ung kunstner, Ingerid Sofie Oppedal, som har brukt denne renneteknikken som jeg har fått sånn sansen for, på en veldig smart og effektiv måte! Bildet blir veldig følelsesladet. Jeg liker det!
http://brillepedagogen.no/wp-content/uploads/2013/08/Janne-maleri1.png


Jammen fikk jeg litt god inspirasjon av googlingen. Men jeg skulle ønske at jeg kunne mer om kunst og kunstnere, slik at jeg kunne finne inspirasjon uten å lete for mye. Jeg kjenner jo til flere flotte malerier fra før, men jeg syns det er vanskelig å komme på dem nå når jeg sitter her.

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Fine bilder, men må rette på en ting. Bildet nederst er ikke malt av meg, men en av mine tidligere elever Janne Legreid.

  Mvh Ingerid

  SvarSlett
 2. Hei!

  Fine bilder, men må rette på en ting. Bildet nederst er ikke malt av meg, men en av mine tidligere elever Janne Legreid.

  Mvh Ingerid

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.