mandag 2. juni 2014

Fins det en nisje for meg?Hvis noen er i tvil, er dette bloggen om alt mulig rart mellom himmel og jord, derav navnet «Det rare». Opprinnelig ville jeg skrive om alt som var rart, kreativt og inspirerende. Om bøker, musikk, filmer, kunst, DIY, juleverksted og alt mulig. I tillegg hadde jeg denne ideen om et enklere liv, der vi nyter det som skjer, og unngår stress og kjøpepress. Det hadde jeg lyst til å skrive mer om. Dette handlet også om en naturlig livsstil, med sunn, naturlig kost og en aktiv tilværelse. 

Jeg har imidlertid skjønt det at det kan være lurt å ha en nisjeblogg hvis man vil ha mange lesere og trofaste følgere. Mens jeg stort sett skriver om alt som faller meg inn, når det faller meg inn. Og det kan være mye rart som faller meg inn! Denne bloggen startet nærmest som en juleblogg, skle over til å bli en bokblogg, deretter helseblogg og nå maleblogg.... Det er jo fordi jeg har så mange interesser, og de går i bølger og daler, som ikke alltid er like lette å følge med på. 

Nå har jeg tenkt at det kan være lurt å velge om jeg skal satse på denne bloggen eller ikke. Og hvis jeg virkelig skal satse, bør jeg velge en tydeligere profil, eller større fokus, og ikke sprike i alle retninger.  Da bør jeg nok renske ganske kraftig opp i bloggen min og finne ut hva jeg vil konsentrere meg om. Eventuelt kan jeg også ha flere blogger, jeg har jo sett folk som har det. Men hva skal jeg velge, og hva skal jeg velge bort? Hva syns jeg egentlig det er spennende å skrive om?

Jeg har lyst til å fortsette å skrive om det å lage ting. Lage julepynt, male, fikse og male bilder. Jeg har jo virkelig fått dilla på maling den siste tida, så dette kunne faktisk være ganske kjekt å blogge om. Noen ganger vil jeg kunne blogge om det som inspirerer meg. Det kan være kunstnere, gode bøker, vakre opplevelser.

Det var også veldig kjekt å skrive om juleforberedelser, husker jeg, men det er jo ganske sesongbetont. Juleforberedelser kan kobles til hobbyvirksomhet og maling, da, så sånn sett kunne jeg ha utviklet en hobbykunstblogg eller noe i den duren...

Men jeg likte også veldig godt å skrive om bøker jeg leste (og noen filmer jeg så), da jeg var i den fasen. Jeg likte også å få oversikt over bøkene jeg leste. Problemet var bare at jeg ikke klarte å lese alle bøkene jeg hadde tenkt, jeg satte meg nok for høye mål. Jeg er, og kommer alltid til å være en lesehest, men spørsmålet er om jeg vil satse såpass som kreves ved å skrive en bokblogg.

Jeg har OGSÅ lyst til å skrive om vår nye livsstil. Om å leve enkelt, spise naturlig, god mat, med litt hjelp av supermat. Om å være aktiv. Uten å bli hysterisk.

Når det gjelder helse og kosthold, så er jo det noe jeg kommer til å interessere meg for, resten av livet. Og hvis jeg kunne fått fortalt historien min om dette, så kunne jo det kanskje vært interessant. Men av og til hender det jo at livet tar overhånd, og jeg glemmer kostholdet litt. Dessuten har vi jo spørsmålet om jeg vil utlevere meg selv...

Så hva skal jeg velge? Hvis jeg lar denne bloggen bli en livsstilsblogg, hva er konsekvensen? Og hva er følgene hvis jeg velger å gå veien om hobbykunst og kreativitet? Eller om bøkene?


Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal velge. Jeg tror jeg må tenke en del på dette, hvis jeg ønsker å bruke denne bloggen som noe mer enn som en dagbok. ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.