fredag 28. februar 2014

Sunt tacokrydder og sunt sjokoladepålegg


M-m-m! I går kveld lagde jeg både ei bøtte med sunnere tacokrydder og ei krukke sunt sjokoladepålegg! Jeg er faktisk veldig selvtilfreds og fornøyd med seg selv, jeg har prøvd ganske mange nye oppskrifter den siste tida. Men jeg må jo innrømme at jeg smakte litt på sjokoladepålegget, da, sikkert mer enn jeg burde... 

*   *   *
 
Oppskrift tacokrydder:
 

Når det gjelder tacokrydderet, tok jeg det litt på gefühlen (men var kanskje litt ekstra generøs med chilipulver og spisskummin).
  • 1 del chilipulver (sterkt)
  • 1 del spisskummin
  • 1 del oregano
  • 1 del paprikapulver
  • Litt mindre hvitløkspulver
  • Litt himalayasalt og pepper
Jeg blandet også i en pose kjøpetacokrydder jeg hadde liggende (jeg kan jo for all del ikke kaste noe) og hadde alt i en krukke. Jeg lagde ganske mye, så kan jeg bruke det til flere tacofredager framover!


Sjokoladepålegget lagde jeg slik, etter oppskrift fra boka "Fett nok":

  • Nesten 1 plate 90 % sjokolade (jeg hadde smakt en bit tidligere, i boka sto 1 plate 85 % sjokolade)
  • 2 ss smør
  • 2 ss cocosa
  • 2 dl fløte
  • 1 ss rå kakao
  • 5 ts lavkarbomelis (i oppskriften sto 3 ts sukrinmelis, men det ble ikke søtt nok for meg...)
  • 1 ts vaniljepulver (i oppskriften 1 ts vaniljesukker)
https://bokelskere.no/Kaffedamen/boksamling/2018628/Jeg varmet alle ingrediensene på lav intensitet i mikroen, i et høyt beger. I boka sto det at man skulle varme det på lav varme på plata. Men det er jo hipp som happ. Så kjørte jeg alt glatt med stavmikser. Blandingen fikk en nydelig konsistens til slutt, men var fortsatt litt lunken og flytende, så jeg helte den i et gammelt cocosaglass og satte den i kjøleskapet. 

Jeg syns smaken ble litt skarp av kakao, så jeg jevnet det ut med litt mer cocosa, smør og sukrin. Så fikk jeg en ide, som ikke var så lur... Jeg lagde hasselnøttsmør som jeg blandet i. Men hasselnøttsmøret smakte bare bittert, og gjorde pålegget bitrere... Jeg burde ha visst at det hadde vært best å riste nøttene litt først... typisk.

I morges var likevel smaken og konsistensen slett ikke så dum. Men ungene ville ha noe enda søtere, så jeg blandet litt med banan. Det funket, det også!




Her er det tydeligvis viktig å teste seg fram, og finne den blandingen som passer for ens gane! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.