mandag 24. februar 2014

Forandringer

Jeg har ikke tatt meg tid til å skrive noe særlig her inne, men kanskje det tar seg opp. Nyåret har nemlig vært slitsomt, hele familien har vært sjukt 3-4 ganger siden jul, og jeg har hatt en lengre lungebetennelse med akutt astmabronkitt, avløst av en skikkelig omgangssyke... Ikke spesielt festlig. Dette har gjort at det har gått litt trått med alle endringene jeg ville få til i år. Men nå er jeg endelig i bedre form, og jeg er klar for nye endringer! 

En av grunnene til at jeg vil ha forandringer, er jo dette at jeg har latt meg selv bli fryktelig overvektig, syk og svak. Her er noen bilder, fra september og jula i fjor:


 
Jeg har litt lyst til å gjøre en liten oppsummering over hva jeg har fått til så langt, i forhold til planen jeg la for året. I januar var planen å rydde og rense huset for skrap og skrot, og finne ut hva vi ville. Jeg må vel innrømme at vi ikke har fått ryddet så mye som jeg hadde tenkt. Dette må vi sette av mer tid til. Vi begynte forsiktig å prøve oss på et sunnere kosthold, da, men det gikk trått. Jeg prøvde også å engasjere meg i annet enn sofasitting, men det gikk trått, det også. Jeg kom meg på det malekurset jeg hadde tenkt på, da, og det var veldig inspirerende, men ellers skjedde ikke så mye nytt. Jeg har heller ikke lest så mye. Jeg har sett veldig mange filmer, det har jeg!

I februar skulle jeg nyte maten, og droppe den dårlige samvittigheten. Vel... Det har gått litt opp og ned, men de siste par ukene har jeg i alle fall klart å spise mer lavkarbomat, og jeg merker at det gjør godt. Jeg skriver også matdagbok, og fortsetter å innføre naturlig sunn mat for hele familien. Jeg har også begynt å skrive og lese mer aktivt på http://forum.lavkarbo.no/, der jeg føler at jeg får masse støtte. Dette er den nyeste journalen min i forumet, jeg har vært i forumet tidligere, uten at jeg helt har klart å nå målet. Uansett. Jeg har forstått at det kostholdet jeg helst vil følge er liberal lavkarbo, med naturlig mat (paleomat) og supermat. Det passer fint å starte forsiktig med det nye kostholdet, spesielt siden huset er fullt av mat med karbohydrater og vi er altfor blakke til å kaste alt... Samtidig merker jeg at jeg lar meg inspirere av ganske mange LCHF-oppskrifter, da, så tiden får vise hva vi ender opp med. 
Jeg har forresten gått til innkjøp av en badevekt, så nå har jeg fått konstatere at jeg er altfor altfor tung, og at jeg må ta av mange, mange kilo. Vekten skal hjelpe meg å følge med på om det jeg gjør fungerer eller ikke. Det er i alle fall planen!

I februar har jeg heller ikke lest så mange bøker, eller malt så mye, men jeg har sett tre sesonger av Dag. Fantastisk morsom serie. Elsker den. Jeg har begynt å gå litt mer igjen også, forresten. I dag gikk jeg både til og fra jobb, og tråkket en del i trapper. Tro det eller ei, men jeg er veldig fornøyd med det! Denne tråkkingen er nemlig min form for trening, helt til jeg får ut fingeren og begynner å trene på riktig!
Nå kommer snart en ny måned, og min ide var at mars skulle være en måned for å stresse ned. Det passer meg veldig fint! Det å stresse ned innebærer også å strukturere hverdagen og kutte TV-tid, for å frigjøre mer tid til andre ting. Det innebærer også det å meditere, prøve yoga, male osv. osv. I tillegg vil jeg fortsette med kostholdsendringene fra februar. Det kan bli en spennende måned! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.