tirsdag 7. januar 2014

Bøkene i året som gikkBøkene, ja. Jeg syns jo nesten jeg må skrive litt om leseåret som har vært, siden lesing tross alt er en av mine store lidenskaper! Vel, jeg fikk ikke lest halvparten så mye som jeg hadde tenkt i fjor, og jeg fikk bare blogget om en liten brøkdel. Jeg begynte på en liste (Bøker jeg leser og har lest i 2013), men den mangler flere bøker og ble aldri ferdig. Livet tok overhånd på meg, og jeg fikk nok med å holde meg oppe. Ta meg av familien. Ta meg av jobben. Og meg selv, så klart.

Dermed kan jeg oppsummere leseåret slik: Jeg satte meg altfor store mål, gapte over alt for mye og meldte meg på altfor mange bokutfordringer. Jeg fikk lest altfor lite generelt sett. Jeg nådde ingen av lesemålene mine, så vidt jeg vet. Men det skal sies: Av de bøkene jeg leste, var jeg heldig og leste flere riktig gode bøker. Jeg kan spesielt nevne "Gulldronning, perledronning", av Margaret SkjelbredWinkie, av Clifford Chase, "Historien om Pi", Yann Martel, "Glassklokken", av Sylvia Plath, og "Mellom trærne", Gyrðir Elíasson. Ja, og så leste jeg om igjen "The Hobbit, or There and Back again", J. R. R. Tolkien. Den er jo herlig, spesielt nå når filmene kommer på kino. En annen bok jeg har lest om igjen, er "Pride and Prejudice, av Jane Austen, i forbindelse med at krimserien "Døden kommer til Pemberley" ble vist på TV. Ut over dette har det blitt mye krim og andre lettleste bøker i året som gikk, jeg skal prøve å lage meg en oversikt etter hvert.

I dette nye året har jeg lovet meg selv at jeg ikke skal kjøpe en ny bok før jeg har lest dem jeg har i bokhylla. Ja, hvis ikke jeg kommer borti noen heeeelt vanvittige tilbud, da.. Det er på tide jeg avvenner meg litt når det gjelder kjøp av bøker, biblioteket skal bli min store venn igjen. Og når det gjelder lesingen... Jeg har ingen store vyer, ingen store forventninger for 2014. Det er tross alt ikke noe vits i å sette høytravende mål når jeg ikke klarer å nå dem! Jeg skal lese når jeg har sjansen, og kanskje skrive noen ord om de beste bøkene, hvis jeg har lyst. Jeg tror jeg skal unngå bokutfordringer, ja kanskje bortsett fra "Off the Shelf". Men vi får se. Uansett vet jeg at jeg kommer til å lese en del, når jeg har sjansen. Så det er bare å glede seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.