torsdag 2. mai 2013

Filmforbud

Nå er det nok! Jeg har blitt helt hekta på Nettflix og har sett en hel sesong, dvs. 22 episoder,  av serien Prison Break i løpet av 3-4 dager… Og det er ikke noe helt nytt, dette. På noen uker nå har jeg nesten sett flere filmer og serier enn jeg så i hele fjor. Det er jo bare for ille! Ikke får jeg gjort noe fornuftig, ikke får jeg skrevet noe på bokideen min og ikke får jeg lest bøker, heller. Derfor har jeg satt et forbud for meg selv, i alle fall for ei uke, kanskje to. Filmforbud! Eller, rettere sagt, Nettflixforbud.

Dette har altså holdt meg naglet til skjernen de siste dagene...

Når det gjelder Prison Break, så er det kanskje ikke så rart at jeg blir hekta. Serien er faktisk ganske bra, selv om den begynner å bli noen år gammel. Jeg har bare sett den første sesongen da (+ 1 episode i sesong 2), men det er ikke så verst. Det er bare en ting som irriterer meg en smule. Jeg syns spenningen blir trukket ut litt mye. Poenget med serien er jo at helten, Michael Scofield, «lurer» seg inn i fengselet Fox River, for å redde broren Lincoln fra den elektriske stolen. Han skal bruke sine spesielle evner når det gjelder å få med seg detaljer, sine kunnskaper som ingeniør og tatoveringen som inneholder plantegninger og gode triks og løsninger, for å få det til. Innimellom virker det mer som om det er tilfeldigheter som gjør at historien går framover.
Egentlig tror jeg ideen til denne serien hadde gjort seg enda bedre som film. Da hadde man ikke trengt å dra ut historien så voldsomt, og man kunne som seer ha frydet seg litt over alt helten fikk til. Nå er det jo ikke så mye han får til, for man må jo bevare spenningen i 5 sesonger…
Noe helt annet denne serien får meg til å tenke på, er om det er bevisst at de politiske prosessene som blir skildret, er ganske likt de nådeløse prosessene i fengselet Fox River. Du ser den samme korrupsjonen, den samme hensynsløsheten, de samme mordene. Og så håper jeg virkelig at dette ikke er for tett opp til virkeligheten. Jeg vet at mange fengsler i USA er som beskrevet, om ikke verre, men jeg håper at politikken ikke er like ille.
Jaja. Jeg antar at det ikke er så stor allmen interesse for en serie som kom i 2005. Menmen. Nå når jeg har fått luftet tankene, håper jeg på gode og produktive dager framover, helt uten Nettflix. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.