fredag 26. april 2013

Ikke bare vaser

Endelig fredag! Og jeg har mer enn nok å sette fingrene i. Et av mine utallige prosjekter som venter på meg, er at jeg vil male noen store bilder som jeg skal henge i stua. Men jeg har rett og slett vært litt usikker på motivet. Nå tror jeg at jeg har lyst til å male noe som spiller litt på optiske illusjoner, rett og slett fordi det er litt morsomt, og kan gjøres ganske enkelt og stilig. For eksempel med vaser, som ikke bare er vaser. Her er noen av bildene jeg har funnet fram til inspirasjon:Fine blomster, fin vase og fine profiler

Denne likte jeg spesielt godt, den er jo riktig så romantisk

En morsom variasjon over samme tema

En av grunnene til at jeg har sånn sans for slike optiske illusjoner, er at det illustrerer hvordan vi mennesker oftest ser det vi er på jakt etter, og lett overser det vi ikke ser etter. Om vi oppfatter ungene som rampete, kjæresten som rotete eller sjefen som håpløs, så er det som oftest det vi ser, også. Et godt eksempel kan du se om du søker på "Awareness Test" på Youtube, jeg har ikke linken akkurat nå.

Uansett.

Jeg tror ikke jeg får tid til å male i helga, men jeg kan i alle fall legge planer og gjøre det meste klart. Dessuten kan jeg alltids få tid til å lage noen skisser. Jeg gleder meg litt, jeg! Det blir så kjekt å få pyntet litt på den store, hvite veggen i stua!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.