mandag 4. mars 2013

Historien om Pi, Yann Martel


Denne boka har jeg brukt uvanlig lang tid på å lese. Slett ikke fordi den var tunglest, men fordi livet mitt har vært for travelt, rett og slett. Jeg kan krysse den av på "Book to Movie Challenge", i alle fall når jeg endelig får somlet meg til å se filmen. Boka står også listet som en av de 1001 bøker du må lese før du dør, så da kan jeg også krysse den av på den utfordringen!
Omtale fra forlaget: Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.
Denne boka er et eksempel på fantastisk fortellerkunst, må jeg jo bare si. En vanvittig historie med en snodig vri på slutten. På en måte handler den veldig mye om tro. Vanligvis ville nok nettopp det ha terget ateisten i meg, men jeg tilgir det lett når fortellingen er så fantastisk. Og selv om jeg la boka fra meg i går kveld, klarer jeg ikke å slutte å tenke på den. Det er et godt tegn.
Historien om Pi må rett og slett få en sekser på terningen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.