onsdag 13. mars 2013

En aften på Kreta og andre fortellinger, Victoria Hislop


En aften på Kreta kjøpte jeg på nyåret, og det er den første novellesamlinga jeg leser i år. Boka består av fem fortellinger fra forfatteren bak braksuksessene Øya og Hjemkomsten, og det kan jo virke lovende. Jeg har alltid hatt sansen for å lese gode noveller, så jeg så fram til dette. Baksiden av boka lover "lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta". Den siste delen av boka er også en smakebit fra Hislops kommende roman, Tråden.
Jeg må imidlertid innrømme at jeg er skuffet. Denne boka er fort gjort å både lese og å glemme, dessverre. Dessuten ble jeg irritert over det unødvendig blomstrende språket og de endimensjonale karakterene i boka. I tillegg syns jeg novellen som handlet om studentopprøret virket nærmest umotivert, og hadde en kjedelig slutt.
Kanskje jeg har lest for mange gode bøker i det siste, denne opplevde jeg i alle fall som bare platt og kjedelig. Positivt at den var så lett å lese, da. 
Boka får en treer på terningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.