onsdag 6. februar 2013

Hvor ble januar av?

Jeg skjønner ikke helt hvor tida har blitt av de siste ukene. Alle sier at januar varer så lenge, men det har den ikke gjort her, i alle fall. Det har stort sett gått i ett med jobb, hus og unger, ja, bortsett fra når jeg har ligget framfor TV-en som et slakt, da. Det er ikke rart jeg ikke har fått til å blogge så mye. Jeg har ikke en gang lest ferdig ei bok på evigheter. Dermed ligger jeg litt dårlig an i forhold til bokutfordringene mine... Så langt i januar har jeg bare rukket å lese disse bøkene: 

Read a Latte:                8 av 75
Off the Shelf:               7 av 30
Lines lesesirkel:           0 av 6
Book to Movie:            1 av 6
Kvinnelige forfattere:  4 av 40
1001 bøker:                  1
Originalspråk:              4

Når det gjelder filmer, har jeg stort sett bare fått med meg Hobbiten: En uventet reise i januar. Planen var å få med meg "Historien om Pi", men der strakk tida rett og slett ikke til. På TV har jeg fått med meg noen snodige filmer, men ingenting jeg har husket å skrive om. Det bør jeg kanskje se litt nærmere på!
 
Hva har jeg ellers gjort? Mjo, jeg har visst forsøkt å skrive litt på den nye Boka mi innimellom, men det blir ganske sporadisk, og det går treeeeeigt.

girls-serie-tvMen jeg har oppdaget noe nytt da, og det er at NRK har flere kjekke serier på Nett-TV. Det var faktisk ei venninne som nevnte at hun så på det, og da måtte jeg bare sjekke det ut. Og der fant jeg serien "Girls", og måtte gi meg ende over i en blanding av glede, gjenkjennelse, flauhet og entusiasme.
 
Den handler om forfatterspiren Hannah og de tre venninnene hennes, på veien til voksenlivet, kan man si. Dette er jo en serie som kanskje mest er beregnet på de kvinnene som er i 20-årsalderen i dag, men jeg kjenner meg godt igjen for 10-15 år siden, med flaut lignende dilemmaer og utfordringer (og takk og lov at jeg ikke er i 20-årene lenger).

Historien fortelles med mye svart humor og sarkasme, og det blir bare morsomt at den er en smule navlebeskuende og handler om problemer som egentlig ikke er problemer. For det er jo i grunnen sånn man tenker når man er rundt 20...  Det er ingen tvil om at jeg kommer til å følge denne serien videre.

 
Dessuten har jeg sett alle episodene så langt av "Halvbroren", om Barnum Nilsen og den plagede halvbroren Fred. Veldig kjekk serie. Jeg har store ambisjoner om å også få lest boka av Lars Saabye Christensen, og skrive en skikkelig omtale av både serien og boka. Men det blir ikke akkurat med en gang, merker jeg...
 
 
Ellers har jeg passet på å få med meg "Hvem tror du at du er", jeg rett og slett elsker disse slektsforskningsprogrammene, mye fordi jeg pusler med det selv. Noen episoder av "Bokprogrammet" og "Brenner" har jeg også fått med meg.
 
I tillegg til alt annet mulig rart som går på TV-boksen. Det går mye i lagerauksjoner og skrapfinnere, av en eller annen grunn. "Game of  Thrones", naturligvis. "Grimm" på Viasat4, Og min ukentlige dose "House", da. Ja, og på fredag snuser jeg innom Nytt på Nytt og Skavland, i hvert fall hvis de har morsomme gjester.

Det er kanskje ikke så rart at tida har gått fra meg! :D

En annen ting som slår meg, er at jeg ser ganske mye på Statskanalen NRK. Kanskje ikke så rart at jeg syns det er helt greit å betale lisens! :D
 
Vel, nå skal jeg bade ungene og lage kveldsmat og styre på litt, så da får jeg komme sterkere tilbake seinere! Da med et øye på Urørtfinalen, på NRK, den også.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.