søndag 6. januar 2013

Trettende dag jul

I dag er det mange som rydder ut jula, hvis de ikke har gjort det allerede, da. Det er jo trettende dag jul, eller "hellige tre kongers dag".
 
De fleste vet vel at noen pleier å tenne slike trearmede lys på denne dagen (helligtrekongers lys). Men visste dere at denne dagen mange steder ble kalt "Gamle juledag" og ble feiret omtrent som den riktige juledagen, med god mat, tente lys og en skål for et godt år? Det visste ikke jeg. Takk til google, sier jeg bare.
 
Såh. For de fleste er vel jula over nå. Jeg har imidlertid ingen planer om å rydde vekk julepynten helt ennå. Denne jula ble altfor merkelig og altfor kort, så jeg vil heller nyte jula litt til og rydde huset neste helg. Da er det jo tross alt "Tjuende dag Knut, jager jula ut!". Og da får det heller være nok!


Disse første dagene av 2013 har jeg vært mest opptatt av utfordringene jeg har satt opp for meg selv i år. Jeg har planlagt bøker jeg vil lese, filmer jeg vil se og musikk jeg vil høre, jeg har lest flere bøker, og skrevet om dem. Det har i grunnen vært ganske koselig! Men det blir lite tid til å blogge om andre ting, da.

Jeg har gjort en stor oppdagelse, da, spesielt etter at jeg satte meg målet å lese flere bøker fra bokhyllan mi i år. Jeg har mange flere uleste bøker enn jeg visste om! Mange flere. Jeg hadde ikke trengt å kjøpe nye bøker på en god stund. Meeen. Det hindret meg ikke i å kjøpe sju nye bøker på salg i går, da! Hvordan kunne jeg la være? Når det koster mindre en tredve kroner for ei god bok, da er det bare helt umulig å stå imot! Vel, ikke alle bøkene var like billige, da, jeg måtte vel ut med 99 spenn for både "Historien om Pi" og "En aften på Kreta", av Victoria Hislop. Tror faktisk jeg betalte 149,- for "Indias Datter", av Shilpi Somaya Gowda. Langt mindre betalte jeg for "Syndere i sommersol", av Sigurd Hoel, "Faktotum" av Charles Bukowski, "Reisen til nattens ende", av Louis-Ferdinand Celine og "Døden ved vann", av Torkil Damhaug. Jeg fikk forresten bestilt "Kafka på stranden" på engelsk for en hundrelapp, så får jeg den snart i hus, også (skal leses innen den 27. januar).

Nå sier mannen at juletreet skal ut i morgen, så da får jeg vel ikke ha hele jula til neste helg, likevel... Jaja. Jeg tenne tre lys i dag og nyte restene av jula så lenge jeg kan! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.