søndag 13. januar 2013

Formering i bokhylla?

Takket være utfordringen "Off the Shelf" har jeg de siste ukene sett grundigere gjennom bokhylla enn jeg har gjort på flere år. Og det har ført til flere overraskelser. Blant annet har jeg oppdaget at vi har flere bøker som jeg ikke har lest enn jeg trodde, dessuten har vi klart å skaffe oss flere dubletter! Bare på en halvtimes skumming gjennom hylla klarte jeg å finne seks bøker vi hadde to av!
 • Sangen om Salomon, Toni Morrison
 • Mengele Zoo, Gert Nygårdshaug (har også en samlebok med både Mengele Zoo og de to oppfølgerene)
 • Den motvillige fundamentalist, Mohsin Hamid (jeg kjøpte den på salg på norsk, visste ikke at mannen hadde kjøpt den på engelsk)
 • Fritt fall, Nick Hornby (har også en engelsk versjon)
 • Spis, elsk, lev (har også en engelsk)
 • Hobbiten (har også en engelsk)
Jeg tror vi beholder den norske Hobbiten-boka, for den er grei å ha når ungene vokser opp (det gjelder å tenke langsiktig, hehe...), men de andre tenker jeg at vi kan gi bort til en god sak. Når det gjelder "Spis, elsk, lev", kunne jeg i grunnen gitt bort både den engelske og den norske boka, den var ikke så imponerende.

Kanskje har bokhylla vår flere overraskelser å by på? I mellomtida pønsker jeg litt på hvem jeg skal gi disse bonusbøkene til... :)
 
 

2 kommentarer:

 1. Hehe. Du kan gjerne ta med Mengele Zoo til Bergen når dere skal på NM i helga :) Ingen fare da, har lest den, men det er sikkert 100 år siden. Men lurer på om Frode kunne likt den. Men ellers synes jeg det burde være lov å ha to eksemplarer av samme bok/tegneserie når det er på to forskjellige språk!
  -Hilde

  SvarSlett
 2. Det kan jeg gjerne! Var jo du som tipset meg om den boka, tror jeg faktisk! En gang i riktig gode, gamle dager! ;) Visste ikke at den hadde oppfølgere jeg, før jeg fikk triologien av gubben i pakkesang. Veldig kjekk lesning!

  Du har vel rett i at det bør være lov til å ha bøker på flere språk, da, men her skal det bli plass i bokhylla, så da så!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.