lørdag 29. desember 2012

The Avengers (2012)


The Avengers
Tøff gjeng!

Da jeg nettopp blogget om Wrath of the Titans måtte jeg tenke litt på når jeg sist ble imponert over en skikkelig god fantasy-actionfilm, og da kom jeg til å tenke på the Avengers. Jeg ble kanskje ikke så voldsomt imponert, men jeg husker at jeg i alle fall ble positivt overrasket. Nå er det en måned eller to siden jeg så den, men jeg skal lete fram det jeg husker fra filmen.
 
I denne filmen møter vi da et team med ikoniske Marvel superhelter som Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye og Black Widow.
 
Thors hevngjerrige bror Loke (Tom Hiddleston) kommer til jorda for å stjele en energikilde som Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) fant mens han lette etter Captain America (Chris Evans). Nå bruker Loke denne kilden til å åpne en portal for å slippe slemme aliens ned på jorda. Nick Fury (Samuel L. Jackson), direktør for det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D., må finne et team som kan redde verden fra randen av katastrofe. En dristig verdensomfattende rekruttering iverksettes.
 
Vi finner et kobbel av kjente skuespillere i hovedrollene, der Robert Downey Jr. utmerker seg, sånn som han ofte gjør. Filmen er skrevet og regissert av Joss Whedon, og basert på den populære Marvel-tegneserien 'The Avengers,' først publisert i 1963.
 
Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente før jeg fikk se denne filmen. Jeg har sett Thor, Captain America og Iron Man-filmene, men Hulken og de andre heltene har jeg ikke brydd meg særlig om, dessuten var jeg usikker på hvordan de alle ville fungere sammen. Men resultatet var veldig, veldig godt. Spennende, tight action med passe mye humorinnslag. The Avengers er rett og slett en spennende og begivenhetsrik film, fullpakket med action og spektakulære spesialeffekter. I tillegg til det, byr den på interessante karakterer som er tro mot de tidligere filmene. Det er lett å gjenkjenne den rappkjefta Iron Man og den selvhøyridelige Thor, og på et underlig vis virker det som de ulike karakterene utfyller hverandre.
 
 
Loki (Tom Hiddleston) fra The Avengers
Loke i en actionfilm? Jah, hvorfor ikke!  Det er noe med gamle guder, de gjør seg på film.
 
Jeg kan virkelig anbefale denne filmen. Det er mulig at mange der ute begynner å få nok av superheltfilmer, men jeg må si at jeg godt kan se noen flere, så lenge de blir såpass godt gjort. Liker!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.