søndag 2. desember 2012

Såpe e ikkje kult å få i kalenderen, mamma

Du vet at jentungen på 5 er bortskjemt, når reaksjonen på julete badesåpe i kalenderen var "såpe e ikkje kult å få i kalenderen, mamma!" (planen var badekveld i kveld). Tulla har kanskje rett i at såpe ikke er spennende, men poenget med kalenderen er en liten oppmerksomhet for å gjøre ventetida kortere, ikke at hun skal få kostbare julegaver hver dag!
 
Ikke en kul kalenderpakke, ifølge Tulla, 5 år.
Neste år kjøper vi en ferdig kalender, sier jeg bare, hvorfor stresse med å tenke ut, finne og pakke inn pakker når man får en sånn reaksjon? I alle fall fikk dattera en god, gammeldags leksjon (nesten så jeg hørte min egen mor i ørene), der jeg forklarte viktigheten av å vise takknemlighet, ekte eller ikke, når det er jul.
 
Men det skorter ikke på julestemning her i huset, heldigvis. Ute laver snøen ned, og Tulla koser seg på aketur med vennene, vi har funnet fram adventspynten (som Minsten jobber med å rive ned) og i kveld blir det tid for å tenne det første lyset i adventsstaken.
 
Hvor passende er det ikke at det første lyset tennes for glede... ;) Å kunne glede seg over lite og stort er en evne som må læres, ser det ut til.
 
 
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Advent - Inger Hagerup
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.