lørdag 29. desember 2012

Reisen til julestjernen (2012)

0
Jeg har endelig vært på kino med Tulla på 5 år, og har sett årets store julefilm, Reisen til julestjernen. Siden den første innspillingen fra 1976 har en så viktig rolle for store og små på julaften, har denne nye innspillingen mye å leve opp til. Og det klarer den vel ikke helt, selv om den er mye mer tilpasset et moderne publikum.
 
En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg, og Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over riket. Men hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder ville Gulltopp vende tilbake.
 
Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. Sonja er fanget hos tyver, men klarer å rømme inn på Slottet. Den ondskapsfulle Greven vil fengsle henne, men Kongen slipper henne fri, og som takk vil Sonja finne Julestjernen for han. Dermed drar hun ut på en farefull ferd mot Julenissen på Nordpolen, hele tida forfulgt av Greven og Heksa som vil stoppe henne.
 
Jeg hadde ikke så voldsomme forventninger, innerst inne var jeg kanskje redd for å bli skuffet. Men jeg ble positivt overrasket over hvor bra den tross alt var. Jeg syns jeg så godt skuespill fra de to ungjentene i filmen, men spesielt skognissegutten Mose og julenissen. Filmen har vakre bilder, en enkel, men spennende historie og ganske så gode effekter. Det er ingen tvil om at både karakterene, settingen og historien kunne vært mer utdypet, men samtidig var den grei og lett forståelig for 5-åringen vår, og det er jo en fordel med en barnefilm. Jeg fikk en god dose julestemning, så de må ha gjort noe riktig.
 
Sonja rir på Nordavinden for å finne Julestjernen.
Jeg tror ikke at denne kommer til å erstatte originalen fra 1976 på NRK på julaften, da. Ikke på en god stund, i alle fall.
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.