mandag 10. desember 2012

Pepperkakebakedag

I dag fikk Tulla noen julete klistremerker og en pepperkakeform i kalenderen. Og i dag er det pepperkakebakedag - etter jobb og barnehage, vel og merke. Jeg har kommet fram til at vi tar en veldig enkel jul i år, på den måten at den eneste kakesorten vi kommer til å bake, er pepperkaker. Og vi har kjøpt deigen, bare så det er sagt.

Hvis noen lurer på om jeg ikke er noe stort husmoremne, så kan jeg vel innrømme at det stemmer ganske godt. Men jeg tror vi kommer til å kose oss med kakebakingen, uansett! Og det er jo det som er det viktigste.

Jeg visste ikke at det fantes forskjellige stiler på pepperkakene i forskjellige land, men når jeg leter etter bilder på nettet, ser jeg at de amerikanske "Ginger bread Cookies" eller "Ginger Bread Men" er ganske særpreget sammenlignet med de norske. De tyske er også ganske spesielle, mange av dem har hilsener skrevet på. De russiske har flere varianter, noen er tykkere, med fyll av syltetøy!

Fil:Freshly baked gingerbread - Christmas 2004.jpg
Norske pepperkaker

Amerikanske Ginger Bread Men

Tyske Lebkuchen
Russiske Pryaniki
Etter hvert som jeg tar en kikk på nettet, ser jeg at jeg har mye å lære om pepperkakens historie. Og den er ganske interessant! Men nå må jeg jobbe videre, så jeg får heller skrive mer om pepperkakens opprinnelse en annen dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.