mandag 31. desember 2012

Bokutfordringer 2013

Jeg har alltid lest etter lystprinsippet, plukket den boka som fristet mest og lest deretter. På denne måten blir boklista mi ganske tilfeldig, og lite utfordrende, kan man vel trygt si. Jeg har forstått at det å ta utfordringer er en "greie" med det å blogge, og da vil jeg jo gjerne prøve meg på noen bokutfordringer for neste år, jeg også. Her kommer utfordringene jeg vil prøve meg på i 2013:


 

BA's Off the Shelf Reading Challenge. Grab me!
The off the shelf Challenge 2013
The off the shelf challenge 2013 er det Bookish Adour som står bak, og det går ut på å få lese et visst antall bøker av de du har i bokhyllen din ved utgangen av 2012.

For 2013 har jeg bestemt meg for å gå for level 2: Trying - choose 15 books to read. Jeg må se over bøkene jeg har i bokhylla, men jeg tror også jeg skal forsøke å lese 50-50 av bøker av kvinnelige og mannlige forfattere. Påmeldingsinnlegget mitt er her.

The Country ShopkeeperRead-A-Latte Challenge 2013 - Å lese 75 bøker i løpet av 2013
Jeg ser at mange utfordrer seg med at de skal lese 100 bøker i året, men jeg tror jeg kommer til å slite med å lese to bøker i uka nå når jeg har et ganske travelt år foran meg. Derfor setter jeg målet mitt til 75 bøker i 2013. Jeg har funnet Read-a-Latte Challenge 2013 på Kimberley`s Bookshelf, der nivå "Latte" er å lese 75 bøker i året. Perfekt! Utfordringen varer fra 1. Januar til 31. Desember. Man skal lese 75 bøker i løpet av året og det kan være hvilken som helst type skjønnlitterære bøker, men ikke lydbøker. Jeg er spent på hvordan dette går, det jeg husker fra fjoråret er jo omtrent 50 bøker. Men så kan jeg jo ha glemt flere enn jeg er klar over. Uansett kan det bli morsomt å se hvor mange bøker jeg leser i løpet av et år! Påmeldingsinnlegget mitt er her.


Lese minst 40 bøker av kvinnelige forfattere i løpet av 2013
Siden jeg har lett for å ty til spenning, fantasy og sci fi i den grå hverdagen, leser jeg jevnt over flere bøker av mannlige forfattere enn kvinnelige, og dette har jeg lyst til å snu på. Så hvis jeg skal lese omtrent 75 bøker i 2013, bør 40 av dem være skrevet av kvinnelige forfattere. Dette er en utfordring jeg gleder meg til!

Lese 6 av bøkene i Lines lesesirkel
Jeg har lyst til å klare å lese 6-7 av bøkene i Lines lesesirkel i 2013, der vi samleser bøker fra "1001 bøker du må lese før du dør". Egentlig burde jeg ha lest flere av dem, men jeg må jo prøve å være litt realistisk over hva jeg kan få til. Målet mitt er i alle fall å lese Haruki Murakamis "Kafka på stranden", Irène Nemirovskys "Storm i juni", Jane Austens "Northanger Abbey", Virginia Woolfs "To the Lighthouse", Harper Lee`s "To Kill a Mockingbird", Margaret Atwood`s "The Handmaid`s Tale", og Michael Cunninghams "The Hours". Gleder meg!

Lese 12 novellesamlinger på 12 måneder
Jeg var innom en blogg der en av utfordringene var å lese 12 novellesamlinger på 12 måneder, og den ideen likte jeg veldig godt. Det var i bloggen Beathesbokhylle, og hun skriver om utfordringen her. Jeg slenger meg på den utfordringen, i alle fall hvis jeg klarer å finne 12 novellesamlinger i løpet av relativt kort tid. I bokhylla har jeg lest alle jeg har.


BookToMovieBook to Movie Challenge Jan 2013 to Dec 2013

Det begynner å bli mer enn nok utfordringer, ser jeg... Hvordan skal jeg få lest alt? Men jeg har meldt meg på "Book to Movie Challenge", også, jeg, og har til og med noen forslag til bøker/filmer jeg vil lese/se. Du kan finne påmeldingsinnlegget mitt her.

Dette burde være utfordringer nok, tenker jeg!

2 kommentarer:

 1. Spennende! Lykke til:) Jeg har også en bunke av uleste bøker i bokhylla som jeg har planer om å få lest i 2013.
  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Elin! Det er rart med de bøkene som blir stående, jeg tror det kan være mange gjemte og glemte skatter der. ;) Godt nytt år til deg, også! Og tusen takk for alle tipsene jeg har fått her inne, det har rett og slett vært supert!

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.