mandag 17. desember 2012

Alt blir ikke som man planlegger

Det er ikke så greit når mor kjøper inn småting gjennom hele året og tenker at "det blir sikkert en fin ekstragave til Tulla", eller "det kan Minsten få til jul". Jeg mistet visst oversikten totalt. Plutselig sitter vi der med for mange pakker til ungene, og altfor lite plass i kofferten... Heldigvis har Minsten bursdag i jula, og vi har fått penger fra oldemor til å handle noe lite til ungene, så kan vi si at en av ekstrapakkene er fra henne, i alle fall. Ja, og den ene pakken kan være fra Minsten til Tulla, for eksempel. Vi finner nok løsninger på galskapen!

Og jeg som skulle prøve å få til en jul med mindre kjøpepress og greier og greier... Det blir visst en del ting og tang, likevel.

Alt blir ikke alltid slik som man planlegger. Sånn har det vært med denne førjulstida også, den ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg hadde tenkt at vi skulle bare senke skuldrene, kose oss med den gode juleopplevelsen og bare gjøre det aller nødvendigste av husvask og slikt.

Og det har vi jo på en måte gjort. Meeen. Så er det bare det at når man har to småbarn og senker skuldrene, vel da ser det fort ganske ille ut. Derfor har det ikke bare vært kos, det har vært litt kaos. Dessuten har jeg nok undervurdert at det tar tid å ha juleverksted, bake og lese julebøker sammen. Mye tid. Så det er noen ting jeg har lyst til å gjøre annerledes neste år:

  • Vi skulle ha handlet de viktigste julegavene mye tidligere, så var de ute av veien.  
  • Vi fikk hengt opp julestjerner i vinduet og pyntet til advent, men det ble litt for mye rot med blant annet alle julepuslerier og julete prosjekter... Til neste år vil jeg lage meg et fast sted der jeg kan ha hobbysaker, som jeg kan hente fram når vi skal lage noe.
  • Vi skulle nok ha satt av mer tid til å rydde og vaske. Helst skulle vi ha lånt bort ungene da, også…
  • Vi har hatt altfor lite tid til å bare sette oss ned og lese julebøker med ungene. Det må vi ta oss tid til neste år!

Det jeg har vært fornøyd med så langt:

  • Vi fikk en fin innledning til førjulstida med Thanksgiving-middag og julemarked i barnehagen.
  • Vi har hatt en ganske rolig og fin førjulstid, har egentlig gått lite på juleshopping!
  • Vi fikk pyntet litt til advent, med lys og stjerner i vinduet.
  • Vi har flere ganger tatt oss tid til små juleverksted og julepuslerier, og det har vært kos.
  • Vi har vært på julemarkedet i byen og besøkt pepperkakebyen, det var en stor suksess!
  • Vi har bakt pepperkaker og lagd godterier til jul, og det var kjekt!


Vel, nå er det jo den store vasken og pyntingen som gjenstår. Ja, og så må vi vel se på juledukene og sølvtøyet.  I morgen blir på en måte lille juleaften for oss i år, for da skal vi pynte treet. Nå må vi bare få alt det andre i orden først.


Førjulstid er mye kos, men så blir det også fort kaos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.