tirsdag 20. november 2012

Snart thanksgiving!

Hvis i går var en "mistedag", tror jeg gjerne at i dag var en "finnedag" (se diktet til Gro Dahle i innlegget fra i går). Og det betyr at vi har mye å takke for. Det var planleggingsdag i barnehagene, så ungene var hjemme. Vi fikk litt ekstra tid sammen, og det takker jeg gjerne for! Millahmannen kunne slutte litt tidligere i dag, og det er jeg også glad for, for da kunne hele familien bli med og handle det som trengs.

Tid for takknemlighet!
Ja, og så har vi planlagt thanksgivinghelga, da. En amerikansk tradisjon. Jeg føler egentlig at jeg burde ta avstand fra den, at det er nok en amerikansk høytid som handelsstanden bruker som springbrett for å tjene mer penger. Men så... Så er det bare det at jeg er så glad i høytider og festligheter. Og noen og enhver av oss kan jo ha godt av å takke litt? Hedning som jeg er, tenker jeg ikke på å takke en guddom, men heller å vise en smule takknemlighet og ydmykhet for det at vi har det som godt som  vi har det. Når jeg tenker meg om, må dette være en av de amerikanske høytidene som har det beste budskapet.

Såh. Vi har da altså bestemt oss for å feire thanksgiving i år, i alle fall på den måten at vi inviterer familien på kalkunmiddag på søndag. Torsdagen passer jo dårlig for oss som jobber, og søndagen er en perfekt dag for familiemiddager, syns jeg.


Thanksgiving. Det skal i alle fall være stort og flott når det er amerikansk!
Kalkunmiddag, ja. Dette er noe jeg gruer litt for, siden jeg har svært lite erfaring med sånt noe. Planen er å servere kalkun med stuffing, en god saus, poteter, grønnsaker og søtpoteter. Moste, tror jeg, for det er enkelt og godt. Ja, og så må vi nesten ha Waldorffsalat.

Blir nok ikke tranebærsaus eller gresskarpai, da. Vi må jo begrense oss litt. Men til dessert lurer jeg på om vi skal ha vaniljeis med ristede pecannøtter og maplesirup. Det blir amerikansk, det! Og sikkert knallgodt...

På søndag er det også julemarked i barnehagen til Minsten, forresten. Dermed får vi jo to høytider på en gang! Jeg har vært på dette julemarkedet med Tulla tidligere, siden det er åpent for alle, og det er veeeldig koselig. Fantastisk julestemning. Ungene får bake pepperkaker, lage julepynt og leke seg, og det fins masse fint håndarbeid. Jeg gleder meg stort, og for meg blir denne helga selve starten på juletida. Den siste gnisten av høsten skal nytes på søndag, så er vinteren og førjulstida her for alvor!  ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.