mandag 12. november 2012

Pakke julegaver og kalendergaver

I går valgte jeg, i kjent stil, å pakke inn julegaver og kalenderpakker i stedet for å vaske og støvsuge, som jeg heller burde ha gjort. Men det var veldig koselig, da, og det må jo uansett gjøres!

Jeg vet ikke om jeg er helt fornøyd med fargene jeg valgte til pakkekalenderen i år, det ble røde poser og hvitt bånd på noen, og hvitt papir eller hvite poser med like hvite bånd på noen. Det hadde nok vært bedre med hvitt og andre lyse nyanser, jeg var nok litt for impulsiv da jeg kjøpte inn de røde posene. Men jeg har pyntet pakkene med litt glansbilder og stæsj, og håper at det gir litt større helhetsfølelse.Det skal bli flere hvite pakker, heldigvis, og så skal jo alle henges opp på kalenderen som en tante har brodert. Nå har jeg i alle fall pakket inn alt jeg har handlet inn så langt, men jeg må finne 10 småpakker til. Tror jeg skal ta meg en liten shoppingtur i morgen! Det fins sikkert tusenvis av småting som kan passe til kalenderen. Blant annet skal jeg lete på Søstrene Grene, jeg fikk for ikke så lenge siden tips om at de hadde mange kjekke småting. Vi får se!

Ellers pakket jeg inn det jeg hadde i hus av julegaver i går:

Til Tulla: 2 bøker (Høyt i det blå og Min første ordbok)
                2 bøker til (Gi gass, Ine og Jul i svingen sangbok)
                Lue, Reima hårbånd, en lekker strikket hals
Til Minsten: 2 bøker (Rikki og Rikki tør)
                     Reima lue, Reima votter

Noen av disse gavene blir muligens fra oldemor eller noen av besteforeldrene, det hele er litt usikkert.


Jeg er ganske fornøyd med resultatet, spesielt siden jeg ikke er den som pleier å imponere på den fronten. Tidligere har jeg takket fint og vært fornøyd hvis personalet i butikken pakket gavene! Enkelt og greit! Men i år fikk jeg lyst til å prøve meg litt selv... Tanken er at fargene skal gå mest i hvitt, natur, avispapir i år, men jeg ville ha noen nisser på pakkene til ungene. Så da ble det disse!

I tillegg til gavene jeg har pakket, har jeg også liggende en dongeribukse til storejenta, men vil finne en topp til før jeg pakker det inn. Ja, og så har jeg et par Hadeland-nisser som jeg kjøpte i fjor og egentlig ikke har lyst til å pynte med selv. Kanskje noen kan få dem i en ekstrapakke?

Da jeg var på loftet og kikket litt i sted, fikk jeg se noen filtstjerner og diverse figurer (juletre, klokke, stjerne) i rødt og sterke farger som jeg kjøpte på salg i fjor.

Siden jeg har begynt å pynte treet mer og mer i hvitt de siste årene, passet de ikke så godt, og jeg har vurdert å gi dem vekk. Men her på loftet slo det meg at de minte meg om de røde filthjertene som mamma pleide å pynte med i kjøkkenvinduet da jeg var lita. Det var et sånt fantastisk julevindu! Og så kom jeg på at jeg faktisk har 5-6 lignende filthjerter i julepynten et sted. Dermed kom jeg fram til at jeg skal ha en nostalgitripp på kjøkkenet i år, og fylle vinduet med røde filthjerter og andre filtfigurer. Det blir koselig, det!

Selv om jeg har fått sansen for enklere julepynt med årene, så har jeg innsett at pyntingen aldri kommer til å bli helt stilren her i huset. Vi kommer nok alltid til å ha nostalgiske innslag, eller skeiv og skakk pynt laget av ungene, osv. osv. Det er slikt som er selve sjarmen med jula for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.