torsdag 8. november 2012

Om å leve enklere

Endelig har det slått meg, det jeg burde ha sett for lenge siden: Vi har for mange ting. Huset er fullt av rot, og vi blir ikke særlig lykkeligere av den grunn. Ungene har bøttevis med leker, men leker bare med halvparten av dem. Vi trenger en kraftig opprydning!


Jeg tror dette treffer meg akkurat nå fordi den lille familien vår har hatt en litt tøff periode, økonomisk sett. Vi har virkelig måttet streve for å få endene til å møtes. Dermed har jeg blitt tvunget til å se nærmere på hva vi egentlig trenger, og hva vi kan klare oss fint uten. Og det er faktisk ganske mye vi kan klare oss uten.

Nå i førjulstida har jeg så utrolig lett for å la meg rive med, og handle små julete ting og tang, bare fordi jeg har lyst. Rettere sagt: Fordi jeg har så lyst, så lyst til å få til den perfekte jula! Men jeg ser rundt meg på alle tingene våre (og vi har ikke så mye, sammenlignet med mange andre), og tenker at jeg er litt lei. Lei av å ønske meg livet til alle andre som jeg ser i de fancy bildene i damebladene, eller på de vakre nettstedene. Jo mer jeg ser på de perfekte julebildene, kommer stress-skuldrene nærmere og nærmere ørene... Julefølelsen kveles av tanker på alt vi bør og skal og må gjøre for å få en "perfekt" jul.
Denne førjulstida er målet mitt å bekymre seg mye mindre for hvordan julen ser ut, og fokusere mer på hvordan julen føles. Jeg har lyst til å stresse ned og bare skru ned forventningene og kose meg med familien. Dette gjelder ikke bare jula, så klart. Det gjelder resten av livet, også. Vår lille familie har mye å tjene på å rydde vekk skrot og skrap og heller finne fram det som er viktig, og som betyr noe.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.