fredag 30. november 2012

Kule julekuler?

Her har det gått treigt de siste dagene, mye på grunn av at ungene har vært syke og har trengt ekstra oppmerksomhet og stell. :) Vi fikk med oss litt av julemarkedet og gateåpningen i går, men det var mest fordi vi trosset det at alle var syke og slappe...

Uansett har jeg de siste kveldene klart å lage ferdig noen julekuler, som jeg tidligere har klistret med avispapir, og malt hvite. Jeg har nevnt dette tidligere. Jeg kan forresten nevne at Tulla på 5 også har fått male en julekule, men hun har ikke hatt energi til å gjøre den ferdig.. stakkars, hun har kastet opp og kastet opp, ikke rart at hun er slapp..


En sau, en torsk, einer og laubær... og et hjerte!
Resultatet ble litt morsomt, syns jeg, og passer i alle fall bedre til den andre pynten i huset, enn de svarte kulene gjorde. Alle dyrene virker kanskje ikke like julete, men de har alle med jula å gjøre, da. Jeg har nemlig blitt inspirert av de dyrene som er vanlig å spise til jul, og har malt en gris, en sau, en kalkun og en torsk. På baksiden av kulene har jeg malt epler (til grisen), appelsiner (til kalkunen), laubær (til fisken) og einer (til sauen). På den femte kula skrev jeg GOD JUL på den ene siden, og malte et hjerte på den andre siden... klarte rett og slett ikke komme på mer julemat.. hehe.
 


En kalkun, en gris, epler og appelsiner...

 
Jeg kan anbefale flere å prøve dette, men jeg vil advare om at det kan bli klissete med lim og maling, så det er sikkert lurt å bruke hansker! Aller best resultat får du sikkert om du bruker tapetlim eller lignende når du klistrer avispapiret på kulene, jeg brukte vanlig hobbylim. Ja, og så er det lurt å ha et sted der kulene kan henge mens de tørker, naturligvis. Vi hengte bare ståltråd mellom to stoler og lagde kroker som kulene kunne henge i. Det funket greit nok, det!
 
Et tips når unger skal male på kulene... Det kan bli vanskelig å tegne rett på kula, så det kan være lurt om ungen tegner opp motivet på et ark, som klistres rett på kula etterpå. Så kan ungen følge tegningen med maling, og fylle ut med ekstra hvitt rundt så skjøtene ikke vises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.