lørdag 17. november 2012

Julete bøker jeg ønsker meg

Jeg har tidligere skrevet et laaangt innlegg om julebøker, men fant ut at jeg ville dele det i flere deler og gjøre det litt mer leservennlig... Her kommer litt om julebøkene som jeg ønsker meg til jul!
 
Forleden kveld googlet jeg i mange timer på jakt etter den perfekte juleboka, først og fremst lurte jeg på om jeg kunne finne noen gode romaner, men også gavebøker. Jeg hadde håpet på å finne et lass med stemningsfulle julebøker, men den gang ei. Bøkene var for utdaterte, eller for glattpolerte, og jeg fant knapt nok en eneste julete roman. Til slutt fant jeg denne siden, der jeg endelig fikk noen gode tips. Jeg ønsker meg mye rart til jul, men her er ønskelista over julete bøker:

Ønsker meg disse bøkene til jul:

Juleminner, av Monica Tofte Amundsen
Jeg starter med den ene "hobbyboka" jeg har kommet fram til at jeg kunne tenke meg, akkurat nå. Det finnes nok mange andre kjekke bøker, men jeg trenger litt tid for å finne ut hva jeg kan tenke meg!
Omtale: Juleminner er ei minnebok samstundes som den er ei nyttebok og ei påminningsbok i ei travel førjulstid. Her er det plass til å samle alle dine hugselister til jul, samt at du kan skrive inn dine beste julekakeoppskrifter, favorittjulesangar m.m. I juleminner kan du skrive inn korleis du feirar jula di, og korleis dine juletradisjonar er. Den har rom for å skrive inn ti framtidige julefeiringar.
Julebrevpikene, av Karin Bjørset Persen

Omtale: Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.


Juleskrinet av Richard Paul Evans
Omtale: Straks Richard, Keri og deres datter Jenna flytter inn i den nye leiligheta begynner Richard å drømme at han møter en engel. Ei natt våkner han av drømmen og hører musikk. Han følger lyden opp på loftet, og finner et gammelt treskrin. Skrinet viser seg å inneholde mange hemmeligheter, og det lærer den lille familien hva jula egentlig dreier seg om.

Juleromanen 2011 - Gaven til mor, av
Donna VanLiere
Omtale: Nathan er åtte år, og hans elskede mamma er i ferd med å dø av kreft. Til jul vil han gi henne verdens vakreste sko, så hun kan være pen på den siste reisen. Hadde han bare hatt penger nok. Robert er en vellykket advokat som har alt i livet, men likevel ingenting. Han kjenner knapt konen og barna han skal kjøpe gaver til. Et tilfeldig møte i en butikk, og to forskjellige verdener krysses og forandres. "Gaven til mor" er en vakker fortelling om familie, varme og kjærlighet slik det bare kan oppleves når julens høytid gir oss klokskap.

Juleglimt, May Grethe Lerum

Omtale: I denne boka presenterer vi noko av det beste Noreg kan by på av god nynorsk julestemning. Her får du alt frå stemningsfulle juleforteljingar til surrealistiske juleeventyr, skrive av 20 kjende vestlandsforfattarar. Forfattarane i boka er: May Grethe Lerum, Berge Furre, Vidar Nupen,Finn Tokvam, Ingvild Bryn, Arild Hoksnes, Fritjov Urdal, Einar Økland, Astrid Overaa, Trude Teige, Sylfest Lomheim, Selma Lønning Aarø, Alf og Thore E. Helland, Erna Osland, Halvor Folgerø, Jens Brekke, Geir Kvam, Bjørn M. Toft, Valgerd Svarstad Haugland og Ragnar Hovland Dei 60 spreke og fargerike illustrasjonane i boka er laga av 10-klasse ved Halbrend skule i Førde.

Desember : en juleantologi, av Gro Jeanette Nilsen
Omtale: Julehøytiden henter ofte frem det beste i oss mennesker, og bringer med seg glede og det magiske ordet HÅP. Men juleantologien "Desember" byr også på noveller og dikt med store kontraster, som fellesskap og ensomhet, frisk og syk, liv og død, glede og sorg. Men mest av alt er det jul!Jul i våre hjerter, av: Wheeler, Joe L.
Omtale: Boken inneholder 25 julefortellinger fra gamle dager. Fortellingene er hentet fra bokserien: Christmas in my heart. Har fått terningkast 6.

Jul i våre hjerter 2, av: Wheeler, Joe L.
Denne boken inneholder også 25 julefortellinger fra gamle dager. Fortellingene er hentet fra bokserien: Christmas in my heart.En kriminelt god jul - femten svarte julefortellinger,
av: Nordberg, Nils / Armand, Gisken (opl.) /
Lindtner, Lasse (opl.) / Nordberg, Nils (opl.)
Omtale: Boken inneholder femten kriminalnoveller, en for lille julaften, en for julaften og en for hver av de tretten juledagene. Bli blant annet med for å feire jul i et vinterfrossent Baker Street der Sherlock Holmes blir konfrontert med en julegås som legger et egg verdt en formue, til Bergen hvor Varg Veum må kombinere rollen som detektiv og julenisse, i engelske herskapshus der Lord Peter Wimsey og Hercule Poirot til alt hell er blant gjestene og til en indisk storby hvor en fattig jomfru nok en gang føder et lite barn. Blant bidragsyterne er Sir Arthur Conan Doyle, P.D. James, Agatha Christie, Liza Marklund, Gunnar Staalesen og Jan Mehlum.

* * *

Jammen fantes det ganske mange juleromaner, selv om jeg måtte lete litt! Og jeg er sikker på at jeg kan finne et lass engelske bøker med julestemning, også. Jeg har også tenkt å se om jeg kan finne noen hobbybøker eller gavebøker som jeg liker... :) Men det får vente, akkurat nå er det andre juleforberedelser som står på programmet. ;)

Så kan jeg bare håpe på at det lander en julete bok under juletreet!4 kommentarer:

 1. Masse fine bøker! Jeg har Iallefall lyst til å lese de 3 siste. Kan du legge ut referat hvis du leser noen av dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! Jeg kan vel ikke håpe på å få alle til jul, men har store planer om å få lest dem. Det er jo noe som heter bibliotek, hehe.

   Slett
 2. Hei!
  Ville bare legge inn en kommentar for å takke for at du la ut informasjon om juleantologien "Desember" på bloggen din. Det var hyggelig å se! Og så vil jeg nevne at hele boken er ikke skrevet av meg, jeg er redaktør og medforfatter, men har riktignok flere juletekster i den. Hvis du er interessert i boken, kan du forsøke å kontakte http://www.publicabok, men de har den sikkert andre steder også. Boken fins også som e-bok. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig at du kikket innom bloggen min! Jeg fikk aldri lest antologien til jul, så jeg skal jammen se om jeg finner den. Tusen takk for tipset! :)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.