onsdag 21. november 2012

Ideer til juleverksted

Jeg har for en stund siden begynt å tenke på hva vi skal lage på juleverkstedene våre i år, og det er så masse fint vi kan lage at jeg blir helt surrete i hodet! Akkurat nå samler jeg på alle mulige ideer, samtidig som vi faktisk har puslet litt allerede, Storejenta og jeg. Men i tillegg til det vi allerede har gjort, skal vi minst ha et par juleverksted fram til jul. Kanskje bare Tulla og jeg, eller kanskje vi inviterer ei eller to av venninnene hennes.

Jeg har to mål med det vi skal lage: Det skal være billig, og en 5-åring skal kunne være med på å lage det. - Ja, bortsett fra noen få ting som jeg kanskje vil lage selv.

Ideer til juleverksted:


 Vi startet enkelt i år, det kan være greit for å få opp selvtilliten. Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg,  har jeg kjøpt et hobbysett på Panduro, som Tulla og jeg allerede har kost oss med:

            


På bildet her ser vi også prosjektet som Tulla brenner for i år: Dorull-figurer (nisser, engler og lillepri-figurer). Her til høyre er en dorull-engel som ikke har fått vingene sine ennå.

Og så har jeg funnet et hobbysett på Europris, som vi også har kost oss med (har ikke tatt bilder av resultatet ennå). Må forresten si at jeg neste år skal se meg rundt på Søstrene Grene, Jula, Nille og Europris og lignende lavprisbutikker før jeg kjøper hobbypakker på Panduro. Prisforskjellen er vanvittig og gleden stort sett den samme! ;)

Jeg har også lyst til å gjøre noe med noen svarte, gamle julekuler vi har liggende, kanskje lime på avispapir og male dem. Egentlig har vi mer enn nok julekuler til treet, men hvis noen av dem blir fine, kan jeg jo gi dem i ekstragave til venner og familie. Her (nederst) er mitt første forsøk på å male julekuler.


 Jeg har kjøpt noen papirstrimler jeg kan lage stjerner av (på Søstrene Grene), eventuelt kan jeg eksperimentere og lage andre fine papirstjerner.


Jeg har ikke tatt dette bildet, du finner fotografen når du trykker på det.

 Jeg samler på glass i alle fasonger, kan lage julelykter, snøkuler eller kanskje ha snop på dekorert glass. I år tror jeg at jeg har mest lyst til å lage julelykter, i en eller annen fasong!

Det første bildet finner du her, det andre her og det siste her.
 Jeg samler også på rester av stoffer, glanspapir, silkepapir, julepapir osv., noe bruker jeg til pakkene, og noe bruker jeg til å lage julete figurer med ungene.

 Vi  går i skogen og plukker inn fine greiner, kongler, skjell, kvister osv., så kan vi lage lysdekorasjoner, kranser og mye rart.

Jeg har en ide om å lage trolldeig i år, for da kan jeg lage akkurat de figurene jeg ønsker, og jeg kan male trolldeigen i den fargen jeg ønsker. Kanskje hvitt? Eller vil jeg ha noen sprekere farger i år? Uansett kan det bli ganske så lekkert! Det som er ekstra kjekt, er at Eldstejenta også lett kan lage akkurat den pynten hun har lyst til med trolldeig. Kan jo bruke pepperkakeformer, til og med!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.