torsdag 22. november 2012

God takksigelsesdag!

I dag feirer amerikanerne, som de fleste sikkert vet, Thanksgiving. Eller takksigelsesdag, som det kan kalles. Vanlig markering er å spise thanksgiving-middag sammen med familie og slekt, der hovedretten vanligvis er fylt kalkun, yams (søtpotet) og gelé av tranebær, samt gresskarpai til dessert. Helga innleder også den omfattende julehandelen.
 
 
 
Som nevnt i et tidligere innlegg, har vi faktisk store planer om å ha en liten Thanksgivingfeiring i år hjemme hos oss, i alle fall kalkunmiddag. Men i stedet for å ta feiringen i dag, slik amerikanerne gjør, så dekker vi først til fest på søndag. Det blir nok trivelig, tenker jeg! Og det blir nærmest innledningen til førjulstida for vår del. Herlig!
 
Jeg vet at mange misliker å ta over slike amerikanske skikker som Thanksgiving, Halloween og Valentines Day, egentlig har jeg vel et lunkent forhold til dem selv. Men dette er jo en gyllen sjanse til å feire litt og takke for det som har vært!
 
Om du liker amerikanske skikker eller ikke, passer kanskje denne dagen til å tenke på det du er takknemlig for? De fleste har jo noe som de setter pris på, vil jeg tro, uansett hvor mye livet butter imot. Selv har jeg hatt en kjip dag i dag, og føler meg ikke alltid på topp her i livet, men det hjelper faktisk litt å tenke på alt det jeg kan takke for.
 
 God takksigelsesdag, godtfolk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.