fredag 16. november 2012

Et besøk hos Søstrene Grene

Jeg har kapitulert og innsett at jeg må kjøpe litt når det først nærmer seg jul.. En kjøpefri jul er en utopisk og ganske umulig ide, i alle fall i min verden!
 
Jeg har strevd litt med å finne de 10 siste pakkene til pakkekalenderen, og i dag fant jeg ut at jeg trengte litt shoppinginspirasjon.... Dessuten trengte jeg litt atspredelse fra å tenke på at minsten var for seg selv i barnehagen i dag.

 
Søstrene Grene. Klikk på bildet og du kommer til nettstedet deres!


Jeg benyttet sjansen da jeg måtte kjøpe meg lunsj i dag, og stakk innom Søstrene Grene. Målet mitt var å finne en og annen kalendergave, men jeg ante virkelig ikke at den butikken hadde så mye rart - og så rimelig! Det var virkelig gøy.


Søte julekuler! Klikk på bildet, så finner du kilden!
Julepynt, leker, småting av alle mulige slag... De hadde også ferdige pakkekalendere! Genialt! Hadde det ikke vært for at jeg har handlet litt allerede, hadde jeg vært veldig fristet til å satse på noe sånt! Kanskje en ide til neste år?
Ferdig pakkekalender. Klikk på bildet, så finner du kilden!


Jeg fant ikke bare småting til julekalenderen, men mye forskjellig. For eksempel fant jeg noen herlige settehyller som Tulla skal få til jul, til å putte småting i. Hun fikk tidligere i høst en hel bærepose med småfigurer av en kamerat som tydeligvis har levd på Kinderegg eller lignende i lang tid. Tulla vår var henrykt, jeg var heller kjøligere til det hele. Jeg er redd for at huset snart drukner i alle småtingene hennes, men naturligvis enda mer redd for at Minsten skal plukke opp en liten ting i munnen og sette den i halsen. Så nå skal jeg male de to settehyllene hvite og pakke dem inn til jul, og så kan jenta få være med på å tapetsere/pynte hylla med kjekke mønstre og fylle dem opp med småting. Og så skal hun få beskjed om at de småtingene hun ikke finner plass til, vel, dem må vi gi bort. Basta!
 
Så får vi se hvordan det går.. :)

Tilbake til Søstrene Grene. Naturligvis kan jeg ikke ramse opp alt det rare de hadde i butikken, men jeg fikk mange ideer, både til julegaver og annet til meg selv. Blant annet fant jeg meg noen malepensler, og noterte meg at de hadde massevis av maling og lerreter, det kan jeg passe på å huske til en annen gang. Jeg plukket også med meg noen søte trebokstaver, sånne som blir til GOD JUL, for en femtilapp, og det tenker jeg er perfekt som gave til kalenderen som vi har på jobb. Jeg fant også glansbilder jeg kan pynte julegaver med. Ja, og papirstrimler jeg kan brette papirstjerner av (håper forklaringen er lettere enn den jeg har prøvd på før).
 
Sånne har jeg lyst til å lage i år...
 
Når det gjelder adventskalenderen til Tulla, vel, da fant jeg litt forskjellig. To smånisser, juleklistremerker, perler til å lage smykker av, smådukker, barnesaks og lim, stansejern, hobbysett med filt, osv. osv. Jeg skal ta bilder og legge dem inn her når ungene har lagt seg i kveld.


Stansejern. Klikk så finner du kilden!
Jeg lurer på hva gubben sier når han ser hvor mye tull og tøys jeg har klart å handle med meg i en liten lunsjpause.... huff, hehe... Men jeg kan avslutte med å fortelle at Minsten har hatt en super dag i barnehagen i dag, og han trives som bare det. Så jeg får slutte med trøsteshoppingen og heller finne bare det vi trenger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.