onsdag 7. november 2012

Det rare og millah

Edit august 2014: Da jeg startet denne bloggen, var jeg anonym, under nicket millah. Dette innlegget (det første innlegget i bloggen) er fra den gangen. For mer info om meg, se i profilen min. :) 


 

Det var lykke alt i hop, han sansa det og skjøna det og var med i det.
Tarjei Vesaas

Jeg er millah, og her er Det rare. Navnet "Det rare" har jeg lånt fra en fantastisk novelle av Tarjei Vesaas. Jeg lurte på hva jeg skulle kalle bloggen min, og tenkte at jeg i grunnen er en raring, som interesserer meg for mye rart. Og så kom jeg på denne herlige novellen, da, der det rare handler mer om det usagte, utrolige som kan foregå mellom to mennesker. Jeg kunne ikke ha funnet et bedre navn. Er det noe jeg interesserer meg for, så er det nettopp sånt som foregår i og mellom mennesker.
Selv om jeg er ei omgjengelig dame, og ei kosete småbarnsmamma, har jeg også alltid vært litt av en kreativ særing, så her inne vil jeg gi plass til alt som er rart, kreativt og inspirerende. Alt sånt som gjør meg glad!
 • Jeg liker å lese gode bøker, og skriver litt selv. Noe av det jeg leser er kanskje sært for noen, men jeg er en storkonsument som leser nesten alt jeg kommer over. Ja, bortsett fra selvbiografier og krim, av en eller annen grunn, har lest ganske lite av det. Når det gjelder det jeg skriver selv... så kommer jeg nok tilbake til det.
 • Jeg liker også god musikk, men selv om jeg har forsøkt å lære meg å spille flere instrumenter, er det eneste jeg mestrer noenlunde, sangstemmen min. Jeg er veldig glad i å høre på musikk, da, livet hadde vært utrolig fattig uten musikken. Det kommer nok mer om musikksmaken min etter hvert.
 • Og jeg liker gode filmer, noe som jeg sikkert vil fortelle mer om, også.  
 • Dessuten liker jeg å male og pusle og lage ting, alt fra malerier til julepynt (men du vil ikke finne en eneste strikke- eller hekleoppskrift her inne, da). Siden vi har kommet til november allerede, bør jeg vel nevne at jeg er over snittet opptatt av jul og juleforberedelser, og det kommer jeg helt sikkert til å skrive mye om i den nærmeste framtid! :D

I tillegg til dette, bør jeg kanskje fortelle at jeg har fått sansen for ideen om et enklere liv, der vi tar oss tid til å nyte det som skjer, med minst mulig streben etter det perfekte, minst mulig stress og minst mulig kjøpepress. Helt enkelt.
 • Jeg har aldri vært en stresset person, men det er nok på grunn av at jeg alltid har klart å  stenge rotet rundt meg ute. Nå håper jeg at jeg vil klare å kvitte meg med noe av rotet vårt, og heller ta vare på det som er viktig, vakkert, og som har en betydning. Jeg tviler for så vidt på at jeg og familien min noen gang vil få til et helt enkelt og minimalistisk liv, men jeg har troen på å rydde vekk en del av rotet vi fyller livene våre med!
 • Et enklere liv betyr jo også et enklere familieliv, der opplevelsene sammen med ungene blir viktigere enn prestasjonene... Det å oppleve følelsene av gleder, sorger, hverdager og høytider sammen er naturligvis viktigere enn å stresse etter det perfekte liv.
 • Til sist kommer et nesten uglesett punkt. Jeg liker også tanken om et enkelt, sunt, naturlig kosthold og en sunn velværelivsstil... og jeg trenger det... men jeg må jo innrømme at jeg for tida er mer interessert i å slappe av på sofaen og spise alt jeg kommer over.. ;) Jeg stresser ikke med det, men håper at jeg om en stund får et snev av motivasjon til å gjøre noen endringer her. Tiden får vise!
Alt dette og mer til, er Det rare for meg. Bilde lånt herfra. Lover å ta flere egne bilder etter hvert!1 kommentar:

 1. Great delіvery. Soliԁ arguments. Keep up the ɡood work.


  Here is my homepаge; home builder

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.