søndag 18. november 2012

Barnevennlig juleinspirert lørdagshandel

I dag har vi vært ute på en liten lørdagshandel, som så mange gjør en lørdags formiddag. Handletur er naturlig nok aldri en hit for ungene, men jeg syns vi klarte å holde dagen ganske så barnevennlig, tross alt. Ungene fikk leke en god stund på lekerommet, sånn at de kunne sprellet av seg litt uro og kjedsomhet. Det var spesielt gøy å leke med Minsten og se hvordan han koste seg med lekene. Det er utrolig hvordan han utvikler seg for tida og får med seg mer og mer! Og Tulla sprang rundt, klatret og hoppet og var blid som ei solstråle (det vil si at hun bare var vrang sånn av og til... hun er da en bestemt ung dame, må vite).

Fra lekerommet
Etterpå spiste vi grøt på kafè, vi måtte jo styrke oss litt før resten av handelen. Vi fikk byttet de plaggene vi skulle bytte, og fikk handlet de småtingene vi trengte - og egentlig ikke trengte. :) Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk tak i mer hvitt bånd som jeg trenger til pakkene, og en hvit "lysbro" til vinduet (Europris). Jeg har aldri likt de derre lysestakene som "alle har", men elsker å ha lys i vinduene. Vi har en fin papirstjerne fra før, men jeg tenkte at en sånn en kunne passe til. Det blir så koselig, såh!

Tok like gjerne bilde av katalogen - kan jo ikke åpne julepynten helt ennå!
Ja, og så fikk vi tak i undertøy og strømpebukser til Tulla vår, og en billigere luciadrakt enn den vi egentlig hadde handlet til henne fra før:

Fra katalogen. Tulla vår får den til venstre og
Minsten får en avlagt skjorte til lussedrakt i år!
Vi fant også endelig tøfler som passet til Minsten. Takk og lov. Jeg har følt meg litt håpløs som ikke har hatt utstyret helt klart til gullgutten vår begynte i barnehagen. Nå er litt mer på plass, i alle fall! Jeg har lyst til å finne noen fine skinntøfler til han også, men det kan han få til jul.

Minsten får søte barnehagetøfler i str. 21.
Forresten plukket jeg også med meg et hobbysett som Tulla og jeg kan kose oss med når vi har juleverksted.

Her er hobbysettet... kanskje jeg legger inn resultatet senere! :)

Jeg glemte visst helt at vi også fant en julegave til Tulla vår, en rød pysjamas som hun kan kose seg i på 1. juledag. Jeg har faktisk lyst til at det skal bli en årlig tradisjon, at ungene får pysjamas til jul, som de kan kose seg i når de får julestrømpa på 1. juledag.

Julerød pysjamas til 80 spenn (Wearhouse)

Etter alt dette mer eller mindre julete dillet og dallet, fikk vi også handlet nødvendigheter som mat og drikke og denslags. På det tidspunktet var Tulla vår lei, og Minsten trøtt, men vi klarte å komme oss gjennom butikken uten de store katastrofene. Jeg tror det hjalp å sette Storejenta vår i sving med å finne varer til oss.

Da vi kom hjem i ettermiddag, var vi slitne, og Minsten og pappaen sovna bums og sov i en times tid. Skjønningene mine! Tulla og jeg benyttet anledningen til å slappe av og pusle med maling og skriving. Jeg malte de settehyllene jeg kjøpte forleden, og Tulla øvde seg på å skrive ord på PC-en. Vi var så flinke, så! :)

Ettermiddagen og kvelden ble avrundet med hjemmelaget pizza, innelek og lørdagsgodt til Barne-TV.. kanskje ikke den mest pedagogisk riktige lørdagen, da skulle vi gjerne vært ute i skogen eller noe i den duren, men det kunne også vært verre! Nå sitter jeg og koser meg med juleforberedelser mens ungene sover og gubben er ute og slår seg løs på konsert. Dagen har vært god, den, pedagogisk riktig eller ikke.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en melding til meg, og jeg svarer alle.

Dersom du ikke har blogg, kan du helt fint kommentere som Anonym.